Minižačky v Praze stříbrné

09.04.2014 10:28

Ve dne 5-6. dubna 2014 jsme se účastnili turnaje 6+1, které pořádal klub z hlavního města HC Háje Praha. Turnaje se zúčastnily hráčky 4 Coufalová Kristýna (39), 9 Coufalová Zuzana (1), 13 Prantlová Katka (2), 7 Rafflová Vlaďka (8), 16 Čechová Kristýna (5), 8 Šimková Tereza (3), 3 Houserová Míša, 6 Randlíková Lucka, 11 Hemberová Lucka a brankářky 1 Kolářová Karolína a 1 Petra Jelínková.

Děvčata nakonec vybojovala 2. místo s celkovým skóre 59:32 a na krku vezla domů stříbrné medaile. Kromě tohoto výborného umístění, získala Kristýna Coufalová první místo za nejlepší střelkyni celého turnaje, když nastřílela 39 gólů, což bylo o 15 a více než ostatní hráčky turnaje.

 

Tohoto turnaje se zúčastnily týmy z celé České republiky. Byly to týmy: HC Háje Praha, DHC Slavia Praha, TJ Jiskra Havlíčkův Brod, TJ Sokol Kobylisy II, TJ Turnov, DHC Plzeň, TJ Sokol Karviná, DHK Slavoj Žirovnice, TJ Jiskra Otrokovice, HC CHELK (Cheb + Lázně Kynžvart).

 

Nejprve jsme se utkali s týmem z Chebu + Lázně Kynžvart, který jsme porazili 6:4. Bylo to trochu utrápené vítězství. Děvčata byla unavená z cesty a tomu taky odpovídal výkon.

Dalším týmem, který nás prověřil, byla Slavie Praha. Tento tým je v současné době nad naše síly. Ještě nikdy jsme je nedokázali porazit. Účelem při tomto utkání, bylo hlavně se nezranit a pošetřit síly na další soupeře. Zápas jsme prohrály 1:8. To byla také poslední prohra celého turnaje. Pak jsme postupně poráželi týmy z Karviné 5:4, po něm tým Kobylisy Praha 7:3, tým TJ Otrokovice 5:4 a první den turnaje jsme zakončili výhrou nad Havl. Brodem 7:4.

Druhý den turnaje jsme začali s týmem DHC Plzeň. Děvčata byla dobře rozjetá z předchozího dne a zápas vyhrála 9:1. Pak přišel pro nás zlomový okamžik. Čekal nás domácí tým HC Háje Praha. Mezi týmy panovalo napětí protože, oba do té doby porazila pouze Slavie. Navíc v případě našeho vítězství nás čekalo jisté druhé místo. V opačném případě ale holky měly zajištěné minimálně třetí místo. Tento zápas začal tak trochu kuriózně a to, když po 10 sekundách vypadl el. proud a to v celé pražské čtvrti a musela být vyklizená celá hala. Asi po dvaceti minutách bylo vše v pořádku a holky vyrazily do boje. Celý zápas byly ty, co tahaly za delší konec a vždy vedly o jeden gól. Ještě 20 sekund před koncem utkání byl stav 3:2 pro Žirovnici. Pak ale přišla chybka v obraně a Háje srovnali na konečných 3:3.

Poslední zápas nás čekal s posledním týmem a to s týmem z Turnova. Protože, jsme měli proti Hájům výrazně horší skóre, dostaly děvčata jasný úkol nastřílet co nejvíce branek. Tým z Turnova tvořily hodně drobné děvčata a tak to nebylo velkým problémem. Děvčata vyhrála 16:1. Teď už zbývalo čekat, jak dopadne poslední zápas domácích. Háje nakonec prohrály s týmem Otrokovic a tak jsme skončili na suprovém 2. místě.

Celý turnaj byl velice dobře obsazený a nebyl zde žádný tým, který by nehrál velice slušnou házenou. Výhodou našich děvčat je jejich odhodlanost, vytrvalost a touha po vítězství. To byla naše veliká výhoda. Prostě děvčata z vysočiny nedávají svoji kůži zadarmo.

Závěrem nelze zapomenout poděkovat pořadatelům HC Háje Praha. Celý turnaj byl suprově organizován a řízen. Jedinou připomínku lze mít k rozhodčím, kdy někdy zcela úplně zbytečně držely ochranou ruku nad domácím týmem. Ten to rozhodně nepotřeboval, protože jejich hra patří k těm lepším a taky právě proto právem skončili na třetím místě.

Závěrem ještě patří poděkování všem rodičům, kteří nás na turnaje vozí a podporují v hledišti i mimo něj. V Praze to byli Čechovi, Šimkovi, J. Prantl, V. Raffl, D. Randlík a Z. Coufal.

Další turnaj nás čeká 13.4. 2014 v J. Hradci tak snad bude alespoň tak úspěšný jako ten v Praze!!!